Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Maria José: Un vi concebut com una mostra sincera d’agraïment

Maria José, de Son Prim

El vi Maria José 2018, que no va sortir al mercat fins que va tenir la qualitat necessària per estar a l’altura del suport que l'esposa de Jaume Llabrés i, alhora, mare de Jaume Llabrés Miquel ha dedicat durant quasi 30 anys en l'aventura vitivinícola de Son Prim.

Maria José, metgessa de professió, va apostar des del primer moment –juntament amb son pare– per recuperar la vinya en aquesta finca de Sencelles i crear-ne el celler. Malgrat que el seu marit i el seu fill havien intentat elaborar-lo en veremes anteriors, no va ser fins al 2019 que va sortir com es va concebre: un vi fet amb calma, d’un daurat viu, expressiu en aromes i amb un pas en boca llarg i sedós que evoluciona a cada glop. El varen presentar en una festa íntima i sorpresa per a l’homenatjada l’any passat, amb amics i familiars.

La rúbrica és el símbol més personal i definitori que tenim, per això, el disseny de l’etiqueta és, senzillament, la firma robada de Maria José. Ens trobam davant un monovarietal de Chardonnay que, com tots els vins de Son Prim, està fet amb calma. És apte per a vegans perquè usen proteïna de pèsol per clarificar-lo. La meitat del vi reposa en botes de fusta nova de roure francès durant 6 mesos i altra meitat ho fa en dipòsit d'inoxidable durant el mateix temps. El resultat és un vi expressiu, que té la fusta ben integrada, però sense perdre'n la fruita.

Per si algú no coneix Son Prim, el celler va néixer per dos fets vinculats a Jaume Llabrés: el record d’ajudar a veremar al seu padrí en aquesta terra quan era infant i, d'altra banda, pel seu gust envers els vins francesos de qualitat. Així, fa 26 anys va posar fil a l'agulla del que avui dia és Son Prim i va partir amb la furgoneta cap a França en vaixell, concretament a Bordeus, per comprar-hi ceps de Merlot, Cabernet Sauvignon i Sirà. El va acompanyar el seu fill, que aleshores tenia 6 anys. D'aquesta manera, s’hi varen poder sembrar les dues primeres hectàrees fins a arribar a les 15 actuals d'aquest celler.

Compartir el artículo

stats